I Hedensted er de passionerede omkring esport
Hedensted Esport startede op i 2018 og har ikke set sig tilbage siden. Selvom COVID-19 gav nogle udfordrende år, står klubben stærkt i dag med over 20 medlemmer og 5 trænere tilknyttet.
Hedensted Esport startede op i 2018 og har ikke set sig tilbage siden. Selvom COVID-19 gav nogle udfordrende år, står klubben stærkt i dag med over 20 medlemmer og 5 trænere tilknyttet.
Hver uge åbner Hedensted Esport op for ”Bunkeren”. Det hedder deres træningslokale, som er gennemført indrettet og udsmykket i bedste gamer stil. I foreningen tilbydes lige nu træning i CS2, hvor trænerne samtidig arbejder på at udvikle børnenes evner til at samarbejde, kommunikerer og tænke strategisk.
To af børnene der deltager hos Hedensted Esport er Simon og Emil, der træner hver torsdag. De spiller også derhjemme, men er glade for at komme ned i Bunkeren for at lære noget nyt af deres trænere.
”Det bedste ved at komme i foreningen er, at så får man god træning. Man kan ikke lære det derhjemme – i hvert fald ikke så godt som her.” – Fortæller Simon, medlem i Hedensted Esport
Emils far Christian syntes også det er godt at drengene går hos Hedensted Esport. Han er nemlig også selv lidt bidt af stedet.
”Jamen jeg nyder faktisk at være hernede. Jeg er her helt frivilligt. Jeg kom bare herned for at afleverer knægtene og så glemte jeg egentlig bare at gå igen.” – siger Christian grinene.
Hos Hedensted Esport ligger de stor ære i at træne børnene i klubben – men deres store fokusområde er det sociale aspekt i gaming. De sætter stor opmærksomhed på, hvad det kan betyde, at spille sammen med andre.
”Man skal starte til CS, fordi det er et fedt spil og et fedt fællesskab man får. Samtidig lærer man at køre de sure perioder igennem, sammen med sine holdkammerater. Hvis man har et lidt dårligt spil en dag, så er de andre der til at hjælpe med at hive en op” – Kim, træner i Hedensted Esport.
Samtidig kan børnene lære mange færdigheder, mens de spiller. I CS2 skal børnene have et stort overblik og kunne multitaske, de skal lære taktik og strategisk tænkning, og de får mulighed for at træne deres engelske sprogfærdigheder. De lærer også at samarbejde og kommunikere med andre i spillet. Egenskaber der også kan bruges udenfor spillet.
Hedensted Esport startede op i 2018 og vil I gerne i gang hos jer, er der nogle simple råd fra trænerne:
”Hvis man skal starte en esport forening op, så skal man have en bunke tålmodighed med sig. Start med at få foreningslivet og fællesskabet op og køre, så skal det andet nok komme.” – Ulrik, Træner i Hedensted Esport
Ud over foreningsliv og fællesskab er det selvfølgelig også vigtigt med computere. Det kan være en pebret omgang som Kim beskriver det, men der kan være penge at spare, hvis spillerne selv tager mus, tastatur og headset med:
”Det vigtigste for at starte en forening op, det er at man skal have nogle Pc’er for at kunne spille på. Nogle steder er der en PC og en skærm til rådighed, hvor man så kan medbringe eget tastatur, headset og mus med. Så spare man lidt penge der, for de kan godt være lidt peberet sådan nogle maskiner. Så et lokale og lidt pc’er, så er man godt på vej.” – Kim, Træner i Hedensted Esport.
I sidste ende er det vigtigt at huske, at esport handler om at have det sjovt og skabe en god oplevelse for medlemmerne. Hvis man har tålmodighed, skaffer det nødvendige udstyr og lokalet, og fokuserer på at skabe et godt fællesskab og træning, er der gode chancer for at skabe en succesfuld esport-forening.