Løb og øl. To ord, der ikke smager helt ens. Men faktisk fungerer de godt sammen. Det mener i hvert fald Mikkel Borg Bjergsø. Han er bedst kendt som manden bag det verdensberømte bryggeri Mikkeller. Men han er også medstifter af en klub, der forener hans to yndlingsbeskæftigelser.

AF: Martin Leer Scharnberg. Foto: Jacob Nielsen og Mikkeller

Engang var han eliteløber. Mikkel Borg Bjergsø vandt danmarksmesterskaber, satte rekorder og trænede 12 gange om ugen. Han rørte ikke alkohol og tog ikke med til fester, for han skulle op dagen efter og løbe stævne. Men en dag lånte han en bog på biblioteket og begyndte hjemme i køkkenet at eksperimentere med at brygge øl i en 50-liters gryde fra Føtex. Bryggen smagte godt. Så godt, at det blev startskuddet til en af de største danske erhvervssucceser gennem de seneste år – ølfirmaet Mikkeller.

Læs den spændende historie og interviewet med Mikkel Borg Bjergsø i det seneste nummer af magasinet Firmaidræt – tryk.