• 29 % nedsat sygefravær
    Betyder en medarbejder til forskel
  • 6 % øget produktivitet
    Betyder at, du kan give medarbejderne fri hver tredje uge
  • 1 til 5 kr. ROI
    Få op til fem kroner igen for hver investeret krone

Som leder har du utallige prioriteter, der kræver din opmærksomhed.
Men hvad nu hvis én af de bedste investeringer, du kan gøre for din virksomhed, er at integrere aktive pauser med motion og bevægelse i arbejdsdagen?

Og lad os lige slå fast:  Det handler ikke om, at der skal trænes, svedes og bruges en masse tid på aktiviteter og bevægelse. Nej, det handler om at prioritere pausen, få smil på læben og få forbedret bundlinjen.

Der er solid evidens for, at fysisk aktivitet netop forbedrer både medarbejdernes trivsel og virksomhedens bundlinje.

At integrere fysisk aktivitet i arbejdstiden er ikke blot en sundhedsfordel – det er en strategisk forretningsbeslutning. De aktive pauser er et undervurderet middel til at nå virksomhedens mål.

Fast track til god business og bevægelse
  • Tag beslutningen - indfør og prioriter aktive pauser
  • Find en eller flere medarbejdere, der sikrer, at I kommer i mål
  • Bak op om dem, der går forrest

Bliv kontaktet

At reducere sygefravær med op til 29 % kan betyde en medarbejder til forskel.

For ved at dyrke motion i arbejdstiden vil en gennemsnitlig privat arbejdsplads med 120 ansatte på et år kunne spare så meget på sygefraværet, at de får råd til at ansætte en ny kollega.

En gennemsnitlig offentlig arbejdsplads med 130 ansatte vil på et år kunne spare så meget på sygefraværet, at de får råd til at ansætte to nye kollegaer.

At øge produktiviteten med 6 % lyder måske ikke af meget, men det er det.

For når I dyrker motion i arbejdstiden, stiger jeres produktivitet nemlig så meget, at I hver tredje uge kan give medarbejderne helt fri om fredagen. Det siger lidt om effekten.

Det har i det hele taget stor betydning, hvordan dine medarbejdere har det. Er dine medarbejderne tilfredse og er arbejdskulturen sund, er rekruttering og fastholdelse af medarbejdere langt nemmere. 

At få op til fem kroner igen for hver investeret krone er værd at tage med

Når vi kaster alle fordelene og effekterne af din beslutning om at indføre aktive pauser ned i sparegrisen, så kan sin virksomhed få en årlig gevinst  på mellem 2,5 og 5 kr. Regn selv lidt på dén!

Hvad kan ellers give dig samme afkast og bedre bundlinje? Hvor du samtidig også bliver en mere attraktiv arbejdsplads, fastholder dygtige medarbejdere og forbedre samarbejdet på tværs.

En aktiv arbejdsplads understøtter jeres strategiske målsætninger ved at:
  • øge performance og sikre stabil arbejdskraft
  • nedbryde siloer og skabe bedre teamsamarbejde på tværs
  • reducere sygefravær
  • forbedre trivslen
  • reducere medarbejderomsætning
  • tiltrække og fastholde talenter og topkandidater
  • positionering som en innovativ og ansvarlig aktør i din branche

Derfor er bevægelse godt for business 

Der skal en beslutning til fra dig som leder, hvis jeres arbejdsplads skal nyde godt af de mange fordele, som de aktive pauser kan give. Helt konkret er der tale om øget trivsel, som forplanter sig ud i alle afkroge af virksomheden og sætter fut under de helt rigtige kedler.

Vækst, glæde og godt omdømme 

En fælles, aktiv pause og noget at være sammen om tager ikke mange minutter om dagen, men giver både fornyet energi, glæde og motivation til arbejdet, mens det forbedrer produktiviteten og nedsætter sygefravær –  alt sammen noget, der kan mærkes på bundlinjen. 

Og du hørte helt rigtigt; vi sagde bundlinje. For udover det indlysende gode ved trivsel, så mener vi det også kroner og øremæssigt, når vi siger, at bevægelse er godt for business. Faktisk er det bevist, at virksomheder med glade ansatte klarer sig op til dobbelt så godt på netop bundlinjen. I det hele taget kan en arbejdsplads med høj arbejdsglæde tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere og således øge virksomhedens omdømme. 

Hvordan vil du som leder forbedre sundhed og trivsel i jeres virksomhed? Én ting er sikkert: Vil du have succes og se resultater, er det afgørende, at du som leder bakker op om de aktive pauser.

Ligesom Martin Serup Pedersen, der er afdelingschef på Odense Universitets Hospital har gjort 👇

”Jeg vil give det råd til andre ledere, der lige nu overvejer om de tør investere i motion på arbejdspladsen og går med overvejelser omkring, om det går ud over arbejdstiden eller ikke. Så kan jeg bare sige:

Det er jo de færreste medarbejdere, eller os selv som ledere, der er 100 % effektive hele tiden. En god måde at blive mere effektive på, er ved at øge sammenholdet og trivslen, humøret og den drivkraft vi går på arbejde med. Det gør man bedst ved at have et fysisk fællesskab, hvor man dyrker noget motion sammen”

- Martin Serup Pedersen, Afdelingschef Logistikafdelingen - Odense Universitets Hospital

Som leder skal du bare tage beslutningen 

Er du nået hertil, er du rigtig godt i gang med at blive en aktiv arbejdsplads – klap dig selv på skulderen for det. Du har måske allerede givet stafetten videre til den medarbejder, som skal gå forrest med det praktiske og vælge anføreren, der skal uddannes gennem Dansk Firmaidræt. 

Som leder har du magten til at skabe den forandring, der tjener dine medarbejdere, den generelle trivsel samt virksomhedens bundlinje og omdømme. Use that power.

Står undskyldningerne i kø?

Det kan være nærliggende at se forhindringer, når det gælder implementering af fysisk aktivitet i arbejdstiden: Tidsmangel, stramme deadlines og møder kan gøre det svært at forestille sig, hvordan motion kan passe ind i arbejdsdagen.

Dét er heldigvis ikke så svært. Det kræver ikke omklædning og med en struktureret og adfærdsvidenskabelig tilgang kan de aktive pauser integreres uden at gå på kompromis med produktiviteten.

Og ved du hvad? Vi tager hånd om de dårlige undskyldninger og hjælper dig. Vi sørger for at uddanne jeres anfører, så de kan matche de aktive pauser til jeres medarbejdere, branche, kontekst, ønsker og behov. Du skal bare 👇

  1. Tage beslutningen 
  2. Finde de rette anfører
  3. Bakke op og være med

En aktiv pause er ikke en modsætning til performance.
Det er en forudsætning!

Videnskabelige studier viser, at regelmæssig fysisk aktivitet kan forbedre kognitiv funktion, reducere stress og øge den generelle arbejdsglæde – faktorer, der i sidste ende fører til højere effektivitet og engagement.

Lad os hjælpe dig med at skabe en arbejdsplads, hvor god business og bevægelse går hånd i hånd.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan støtte dig og din virksomhed på rejsen mod at blive en aktiv arbejdsplads

Stine Dragsbæk
Stine Dragsbæk
Udviklingskonsulent
Maria Arndal
Maria Arndal
Projektleder og kommunikationskonsulent

Dansk Firmaidræt, er en non-profitorganisation, og vi har i mere end 20 år arbejdet med at skabe aktive aktive arbejdspladser gennem motion på arbejdspladsen.

Erfaringer og studier viser, at vi får lettere ved at tale sammen, bliver mere tilfredse som medarbejdere og opnår bedre trivsel, når vi dyrker motion på arbejdspladsen

Vi har solid erfaring og effektfulde resultater i alle brancher med at skabe aktive arbejdspladser, hvor kolleger får fornyet energi, glæde og motivation til arbejdet. Det forbedrer produktiviteten, fastholder medarbejdere og nedsætter sygefravær –  alt sammen noget, der kan mærkes på jeres bundlinje.