Repræsentantskabet i Dansk Firmaidræt har i forbindelse med vedtagelsen af "Strategi 2027 – Aktive arbejdsliv fra praktik til pension" også vedtaget at forny forbundets demokratiske organisering. Fornyelsen rummer blandt andet en udvidelse af Bestyrelsen og et ungeudvalg.
Målet med fornyelsen har været at skabe en organisering, der kan handle "Strategi 2027 – Aktive arbejdsliv fra praktik til pension" god. Der er således sammensat en organisering med en udvidet bestyrelse og tre nye stående udvalg, hvor der er skabt rum til, at Dansk Firmaidræt – også fremad på banen – har en demokratisk organisation, der tager ejerskab på strategien og bidrager aktivt til at positionere firmaidrættens mærkesager samtidig med, at foreningernes interesser bliver varetaget.
Udvidelse af Bestyrelsen
Bestyrelsen er blevet udvidet fra fem til syv pladser. De to nye pladser tilbyder Dansk Firmaidræt til en organisation, der repræsenterer henholdsvis arbejdsgiver- og arbejdstagerside. Formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, uddyber:
"Vi er sikre på, at udvidelsen vil styrke grundlaget for de strategiske beslutninger, vi skal træffe i den kommende strategiperiode. Foreningerne er og bliver vores rygrad - og udgør fortsat flertallet i bestyrelsen - men med to medlemmer udpeget fra arbejdsgiver og arbejdstager holder vi en meget vigtig finger på pulsen i forhold til vores centrale målgrupper."
De unge på banen
Unge mellem 18 og 35 år er et stort fokus for de tre prioriterede områder: foreninger, arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i Strategi 2027 – og netop derfor har Dansk Firmaidræt nu fået et demokratisk valgt udvalg med fem unge mennesker mellem 18 og 35 år. Udvalget hedder Ungeudvalget og skal understøtte Dansk Firmaidræts udvikling, så vi er attraktive, imødekommende og relevante – også i fremtiden.
Formand Peder Bisgaard er overvældet og stolt over interessen for det nye udvalg, der blev besat efter kampvalg om både formandspost og medlemsposter, og Peder understreger vigtigheden af at knytte den unge målgruppe endnu tættere til beslutningerne og udviklingen:
"De unge er den målgruppe, vi har sværest ved at få hånd om – og samtidig den gruppe, som vi gerne vil være særligt dygtige til at tiltrække. Derfor er jeg ekstraordinært glad for, at vi nu har et udvalg med fem dedikerede unge, der arbejder for de unge. Udvalget skal arbejde med, hvilke indsatser der skal til, hvilken samarbejdskultur vi skal udvikle, samt hvilke aktiviteter der tiltrækker unge til at dyrke firmaidræt på arbejdspladser og på ungdomsuddannelser."
Udvikling af foreninger, idræt og aktiviteter
Fornyelse af aktiviteter er sammen med foreningsudvikling stærke fokusområder i strategi 2027. Derfor er der i den nye organisering et udvalg, der arbejder dedikeret med at styrke den lokale firmaidræt og de lokale foreninger via indsatser, der kan styrke foreningernes rammevilkår samt et udvalg, der fokuserer på kvalitet og tendenser i idræt og aktiviteter – både i foreningerne, på arbejdspladserne og på uddannelsesinstitutionerne.
"Med den nye demokratiske organisering er vi mere handlekraftig og dynamiske, og vi står super stærkt i forhold til at sætte god handling bag og strøm til Strategi 2027. Vi har sat de bedste demokratiske rammer for at skabe aktive arbejdsliv fra praktik til pension, og organiseringen gør os i stand til at agere med kort afsæt i en omskiftelig omverden, hvor vi kan inspirere flere frivillige – fra flere foreninger – til at tage aktivt del i medlemsdemokratiet."
Læs mere om de enkelte udvalgs formål og opgaver længere nede på siden.